Polévka se sýrovými knedlíčky - postup přípravy
Většina z nás zná jenom játrové knedlíčky. Jsou ale i jiné možnosti, čím vylepšit kvalitně uvařený vývar. Jsou to sýrové knedlíčky, které se do mnoha polévek skvěle hodí a při konzumaci také zasytí. Přinášíme vám recept na takovou polévku, kterou si zcela jistě zamilují všichni členové vaší rodiny.
Polévka
Sýrové knedlíčky
Jako první je třeba založit si polévku. Pokud už máte hotový zeleninový vývar, je to výrazně jednodušší. Pokud ho ještě k dispozici nemáte, je třeba ho nejprve několik hodin vařit. Jakmile je hotový, můžete se pustit do přípravy zeleniny. Tu oloupejte, nakrájejte na kousky a nechte v hrnci orestovat. Když lehce zhnědne, přidejte další ingredience, zamíchejte a lehce zaprašte moukou.
Následně už stačí připravenou zeleninovou směs jenom zalít vývarem. Ten přiveďte k varu a vařte pár minut do doby, než bude zelenina dokonale měkká a než se chutě propojí. V tomto mezičase je možné začít si připravovat knedlíčky.
Příprava sýrových knedlíčků je velmi snadná, jelikož základem je nastrouhaný sýr. Ten vložíte do misky a k němu budete postupně přidávat zbývající ingredience. Vše je třeba důkladně promíchat a také propracovat, na hutnou a konzistenci držící směs.
Následně můžete rukama vytvářet jednotlivé knedlíčky. Ideální je si ruce namočit ve vodě a potom v dlaních jednoduše tvarovat jeden knedlíček za druhým. Ty odkládejte na talířek zvlášť, jelikož vařit je třeba až najednou.
Na závěr hoďte sýrové knedlíčky do vařící polévky a nechte je provařit asi 3 minuty. Během té doby lehce změknou a nebudou cítit použitou moukou. V tu chvíli je vaše polévka hotová a v tu chvíli můžete ochutnávat.