Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka z červené čočky a hovězího masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Polévka z červené čočky a hovězího masa - postup přípravy

Polévka z červené čočky je vydatná, bohatá na zajímavé chutě a přijde vhod všem gurmánům. Připravte si polévku se zvláštní chutí, kterou si okamžitě oblíbíte.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Maso vařte 1 hodinu pod pokličkou.

Tip: Jakmile se začne na hladině tvořit pěna, sesbírejte ji. 

2. KROK

Zatímco se maso vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm smažte 2 minuty. Poté oloupejte a nakrájejte mrkev na malé kostičky.

3. KROK

Do pánve k cibuli přidejte prolisovaný česnek a smažte 1 minutu. Poté přimíchejte nakrájenou mrkev a smažte další 2 minuty. 

4. KROK

Omyjte a na kostičky nakrájejte rajče, které přimíchejte do směsi v pánvi a vše smažte 2 minuty. Poté přidejte rajčatový protlak, kurkumu, sůl, pepř a všechny ingredience zamíchejte. Pánev přikryjte pokličkou a duste 5 minut. 

5. KROK

Nyní čočku propláchněte ve vodě a nechte ji chvíli odstát. Z hrnce vyndejte uvařené maso, oloupejte a na kostičky nakrájejte brambory, které vložte do vody, ve které se maso vařilo. Do stejného hrnce vsypte čočku s nakrájeným masem a vařte pod pokličkou 10 minut. 

6. KROK

Po této době do polévky přimíchejte zeleninovou směs, bobkový list, chilli papričky a vše dochuťte cukrem. Polévku z červené čočky vařte dalších 5 minut a můžete podávat.

Tip: Polévku můžete servírovat ozdobenou čerstvými bylinkami, jako je například petrželka.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů