Polévka z červené čočky a hovězího masa - postup přípravy
Polévka z červené čočky je vydatná, bohatá na zajímavé chutě a přijde vhod všem gurmánům. Připravte si polévku se zvláštní chutí, kterou si okamžitě oblíbíte.
Ingredience
Hovězí maso zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Maso vařte 1 hodinu pod pokličkou.
Tip: Jakmile se začne na hladině tvořit pěna, sesbírejte ji.
Zatímco se maso vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm smažte 2 minuty. Poté oloupejte a nakrájejte mrkev na malé kostičky.
Do pánve k cibuli přidejte prolisovaný česnek a smažte 1 minutu. Poté přimíchejte nakrájenou mrkev a smažte další 2 minuty.
Omyjte a na kostičky nakrájejte rajče, které přimíchejte do směsi v pánvi a vše smažte 2 minuty. Poté přidejte rajčatový protlak, kurkumu, sůl, pepř a všechny ingredience zamíchejte. Pánev přikryjte pokličkou a duste 5 minut.
Nyní čočku propláchněte ve vodě a nechte ji chvíli odstát. Z hrnce vyndejte uvařené maso, oloupejte a na kostičky nakrájejte brambory, které vložte do vody, ve které se maso vařilo. Do stejného hrnce vsypte čočku s nakrájeným masem a vařte pod pokličkou 10 minut.
Po této době do polévky přimíchejte zeleninovou směs, bobkový list, chilli papričky a vše dochuťte cukrem. Polévku z červené čočky vařte dalších 5 minut a můžete podávat.
Tip: Polévku můžete servírovat ozdobenou čerstvými bylinkami, jako je například petrželka.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Всегда Вкусно!