Polévka z uzeného masa s domácím drobením - postup přípravy
Polévka je pro mnohé naprostý základ a pokud hledáte inspiraci, jakou uvařit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte tuto poctivou z uzeného masa a zeleniny podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Doplnit ji můžete drobením a čerstvými bylinkami.
Polévka z uzeného masa
Polévkové drobení
Do mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim hrubou mouku. Směs promíchejte a vypracujte z něj tuhé nelepivé těsto. Poté ho nechte 20 minut odpočinout.
Uzené maso nakrájejte na menší kostičky. Mrkev, celer a petržel omyjte pod tekoucí vodou, očistěte je a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Petrželku a celerovou nať nasekejte na drobné kousky.
Pracovní plochu vyložte pečicím papírem a odpočinuté těsto na něj na hrubém struhadle nastrouhejte. Poté drobení nechte proschnout alespoň 30 minut.
Do vroucího vývaru nasypte nastrouhanou zeleninu, polévku promíchejte a přidejte do ní bujón. Jakmile bude zelenina uvařená, vsypte do polévky drobení a polévku ihned promíchejte.
Do polévky nasypte nasekanou petrželku a celerovou nať a poté ji nechte vařit 15 minut. V případě potřeby můžete přidat i vodu.
Nakonec do polévky přidejte uzené maso nakrájené na kostičky a krátce ji povařte. Poté ji můžete ihned servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou