Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomalu pečená krkovice s bramborovou kaší

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Pomalu pečená krkovice s bramborovou kaší - postup přípravy

Výsledkem receptu, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je šťavnaté a měkké maso, které se rozpadá v ústech. Recept obsahuje i lahodnou bramborovou kaši.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do hrnce, kde je zalijte osolenou vodou. Brambory vařte 15–20 minut do změknutí. 

Tip: Čím menší kousky brambor vytvoříte, tím rychleji budou uvařené.

2. KROK

Vepřovou krkovici nakrájejte na plátky a z obou stran je ochuťte kořením Steak a solí. Maso vložte do pekáče, přikryjte ho alobalem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C, po dobu 60 min. Poté alobal sejměte a maso pečte dalších 30 minut.

3. KROK

Tip: Pekáč můžete vymazat trochou sádla, které dodá masu výraznější chuť. Zabrání také přichycení masa ke dnu pekáče.

4. KROK

Nyní připravte bramborovou kaši. Uvařené brambory sceďte, přidejte do nich máslo a rozšťouchejte je. Poté do nich vlijte mléko a vyšlehejte je na hladkou kaši. 

Poznámka: Bramborovou kaši dochuťte solí dle vlastního vkusu.

5. KROK

Pomalu pečenou krkovici servírujte s bramborovou kaší politou výpekem z masa a kousky rajčat.

Tip: Bramborovou kaši můžete ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů