Pomalu pečená krkovice s bramborovou kaší - postup přípravy
Výsledkem receptu, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je šťavnaté a měkké maso, které se rozpadá v ústech. Recept obsahuje i lahodnou bramborovou kaši.
Ingredience
Příloha
Zdobení
Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do hrnce, kde je zalijte osolenou vodou. Brambory vařte 15–20 minut do změknutí.
Tip: Čím menší kousky brambor vytvoříte, tím rychleji budou uvařené.
Vepřovou krkovici nakrájejte na plátky a z obou stran je ochuťte kořením Steak a solí. Maso vložte do pekáče, přikryjte ho alobalem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C, po dobu 60 min. Poté alobal sejměte a maso pečte dalších 30 minut.
Tip: Pekáč můžete vymazat trochou sádla, které dodá masu výraznější chuť. Zabrání také přichycení masa ke dnu pekáče.
Nyní připravte bramborovou kaši. Uvařené brambory sceďte, přidejte do nich máslo a rozšťouchejte je. Poté do nich vlijte mléko a vyšlehejte je na hladkou kaši.
Poznámka: Bramborovou kaši dochuťte solí dle vlastního vkusu.
Pomalu pečenou krkovici servírujte s bramborovou kaší politou výpekem z masa a kousky rajčat.
Tip: Bramborovou kaši můžete ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou