Pomazánka z cukety a taveného sýru - postup přípravy
Velmi delikátní a zároveň zdravou pomazánku můžete snadno udělat z cukety, sýru a několika dalších druhů zeleniny. Na čerstvé pečivo k večeři či na chlebíčky je přímo skvělá.
Ingredience
Nakrájejte na kostičky cibuli a dejte ji smažit na troše oleje na pánev. Po minutě smažení přidejte mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a smažte další 4 minuty.
Pak přidejte na kostičky nakrájenou, oloupanou a semen zbavenou cuketu a vše osolte. Po zamíchání přiklopte pánev poklicí a duste zeleninu 10 minut. Poté ji odklopte a duste dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
Nasekejte na jemno petrželku a dejte ji do mixéru. Přidejte na kusy rozkrájený tavený sýr a vychladlou zeleninovou směs. Rozmixujte dohladka. Směs ochutnejte, případně dle chuti osolte a opepřete a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.