Pomazánka z droždí s česnekem a majoránkou - postup přípravy
Zdravá a chutná drožďová pomazánka je receptem na výbornou snídani či svačinu. Droždí je skvělou surovinou, díky níž přidáte do jídelníčku vitamín B1, který je důležitý pro váš metabolismus a nervový systém.
Ingredience
Očistěte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Nalijte olej do pánve a nechte ho rozpálit. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nebude mít zlatavou barvu.
K očištěné cibuli přidejte rozdrobené droždí a míchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přidejte lžičku soli a dochuťte majoránkou a pepřem. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a dobře promíchejte.
Nakonec do pánve rozklepněte 4 vejce a míchejte do zhoustnutí. Hotovou pomazánku podávejte s čerstvým chlebem a nasekanými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem