Pomazánka z pečeného vepřového masa - postup přípravy
Při přípravě vepřového masa často vznikají odřezky, které je však škoda vyhazovat. Paní Petra Pospíchalová z těchto odřezků připravuje skvělou pomazánku, která může být navíc pokaždé trochu jiná, a to v závislosti na tom, čím ji zrovna dochutíte.
Ingredience
Na dochucení
Maso nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, česnek na plátky. Vše vložte do pekáčku, osolte, dochuťte kmínem a pečte při 180 °C doměkka.
Upečené maso i s výpekem namelte v kuchyňském kutru najemno. Pokud nemáte kutr, můžete použít mlýnek na maso anebo tyčový mixér.
Cibuli nakrájejte najemno, vejce na hrubší kousky a kyselé okurky na drobné kostičky. Vše smíchejte s rozemletým masem. Přidejte tavený sýr a plnotučnou hořčici a vše vypracujte do požadované konzistence.
Tip paní Pospíchalové: Namleté maso skladujte v lednici a odebírejte vždy podle požadovaného množství pomazánky. V případě, že jsou odřezky málo tučné, můžete je doplnit kouskem bůčku.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.