Pomazánka ze šprotů a taveného sýra - postup přípravy
Během vánočních svátků i silvestrovských oslav budete potřebovat nějaké pomazánky na chlebíčky nebo jednohubky. Pokud ji připravíte ze šprotů a sýra, budete velmi mile překvapeni její chutí.
Ingredience
Nejdříve nastrouhejte větší tvrdší tavený sýr, pokud máte jen trojúhelníčky, vezměte si jich více. Potřete si ale před tím struhadlo trochou oleje, sýr se díky tomu nebude lepit. Uvařte vejce natvrdo a pak je nastrouhejte k sýru. Stejně tak do měkka uvařte mrkev a nastrouhejte ji do mísy.
Cibuli nakrájejte na co nejmenší kostičky. Dejte ji do hlubokého talíře, přidejte cukr, ocet a horkou vodu a nechte ji marinovat. Pak vodu slijte a cibuli dejte do mísy. Ze šprotů, případně podobné rybí konzervy, slijte olej. Ryby rozmačkejte vidličkou a dejte je do mísy k ostatním surovinám. Vše osolte a opepřete dle chuti, přidejte majonézu a zamíchejte.
Pomazánka je vynikající na nakrájenou bagetu nebo veku. Před namazáním plátky osmažte na pánvi na trošce slunečnicového oleje z obou stran. Lze ji i potřít česnekem a solí.