Pomerančová zmrzlina z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Pomerančová zmrzlina z kondenzovaného mléka je vynikající volbou, když už jste všechny varianty zmrzlin vyzkoušeli. Tento neobvyklý recept vás naprosto ohromí.
Ingredience
Pomeranče podélně rozkrojte a vymačkejte z nich veškerou šťávu. Tu pak přeceďte přes cedník do větší misky. Ke šťávě přidejte plechovku kondenzovaného mléka.
Směs nejprve míchejte zhruba deset minut metličkou a poté ji vyšlehejte šlehačem dohladka. V další míse vyšlehejte smetanu na šlehání. Po vyšlehání k ní přidejte i směs šťávy a kondenzovaného mléka.
Obsah misky znovu dobře prošlehejte a přidejte k ní na čokoládu, kterou jste předtím nožem rozdrtili na drobné kousky. Nastrouhejte najemno pomerančovou kůru z jednoho pomeranče (nebo dle chuti) a vmíchejte ji do zmrzlinové směsi.
Hotovou zmrzlinu nalijte do zapékací mísy, kterou přikryjte potravinářskou fólií, a nechte ji do druhého dne ztuhnout v mrazáku. Hotovou zmrzlinu podávejte ideálně jako pohár, který před servírováním ozdobte čokoládovým zdobením či drcenými mandlemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schöne desserts