Pomerančový chlebíček s mandlemi - postup přípravy
Připravte si dezert, který ocení všichni milovníci nízkosacharidového stravování. Pomerančový chlebíček je nadýchaný, jemný a má osvěžující, exotickou chuť.
Základ
Do formy
Na posypání
Pomeranč důkladně umyjte ve vodě s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Poté ho důkladně opláchněte a vložte do hrnce s horkou vodou, kde ho vařte 1 hodinu na mírném ohni.
Mezitím v samostatné míse smíchejte mandlovou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Pomeranč nechte vychladnout, odkrojte z něj stopku i výrůstek ve spodní části a zbytek ovoce nakrájejte na menší kousky, které rozmixujte dohladka.
Poznámka: Pomeranč nemusíte loupat ani zbavovat dužiny.
Pomeranč vložte do mísy s moukou, přidejte pomerančový extrakt se stévií a vše zamíchejte. V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu, který vmíchejte do pomerančového základu a směsí naplňte formu na pečení, vymazanou máslem.
Pomerančový chlebíček posypte plátky mandlí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–55 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou z něj musíte vyndat čistou.
Upečený dezert nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Tip: Aby chlebíček nevysychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření

