Pomerančový džus jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Už nemusíte kupovat předražené ovocné šťávy, plné konzervantů a dalších chemikálií. Nyní si můžete připravit pomerančový džus snadno, rychle a jen ze 4 ingrediencí.
Ingredience
Pomeranče důkladně omyjte a nakrájejte je na menší kousky i se slupkou. Vložte je do mixéru
Tip: Pro mytí je vhodné použít vodu smíchanou s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Nezapomeňte poté ovoce důkladně opláchnout čistou vodou.
Rozmixovanou hmotou naplňte sterilizovanou třílitrovou sklenici, kde ji zalijte 1,5 – 2 litry vlažné vody. Ingredience promíchejte, sklenici uzavřete a vložte ji na 2 hodiny do lednice.
Připravte si druhou třílitrovou sterilizovanou sklenici, kterou vyložte plátýnkem. Použít můžete také čistou silonovou punčochu, jako ve videu níže. Přes textilii do sklenice vlijte obsah z první sklenice.
Poznámka: Textilie zachytí dužinu, kterou už dále nebudete používat.
Do koncentrátu ve sklenici následně vmíchejte cukr s kyselinou citronovou a ingredience míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
Tip: Kyselinu citronovou můžete nahradit citronovou šťávou.
Díky tomuto receptu byste měli získat přibližně 2000 ml tekutiny. Tu rovnoměrně rozlijte do dvou sklenic. V každé sklenici nyní máte 1000 ml koncentrátu, který nařeďte 1500 ml převařené vychladlé vody.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 5000 ml pomerančového džusu bez konzervantů a jiných chemikálií.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аппетитная Кухня