Pomerančový koláč s rozinkami - postup přípravy
Z pomerančové kůry a šťávy lze zadělat těsto na velmi jednoduchý koláč, do něhož patří i velká hrst rozinek. Recept na něj nám poskytla paní Marianna Ilavská.
Ingredience
Pečlivě omyjte pomeranč a pak z něho nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte vše dohromady a přilijte vodu. V míse smíchejte cukr, olej a sůl a zamíchejte. Poté do směsi vmíchejte šťávu s kůrou. Smíchejte sodu s octem a obojí rovněž nalijte do směsi.
Do mísy přisypejte mouku a vymíchejte hladké těsto. Rozinky dobře promyjte, přidejte k nim lžičku mouky a zamíchejte. Přidejte je do těsta a opět promíchejte.
Těsto nalijte do libovolné vymazané a vysypané formy, například na bábovku nebo biskupský chlebíček. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč asi 40 minut. Po vychladnutí ho pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.