Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pórková polévka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pórková polévka - postup přípravy

Každý ho zná jako základní přísadu do různých masových směsí. Je však i jiná možnost jeho použití. Příkladem je tato naše pórková polévka, na kterou vám přinášíme recept. Patří mezi jednoduché a populární krémové polévky, které dokážou i velmi dobře zasytit.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Začneme hned využitím pórku

Naším receptem je pórková polévka a tak s hlavní surovinou začínáme pracovat už od samotného začátku. Pórek si vezměte a nakrájejte ho na tenká kolečka. Potom v hrnci rozpustíte máslo a pórek do něho vložíte. Budete udržovat teplotu a pórek jemně restovat. Tím se uvolní vůně a také chuť a vy tak budete moci dát potřebný základ své polévce. Takto pórek opékejte, dokud nezměkne.




Přidejte ostatní ingredience

Když je pórek měkký, můžete přidat ostatní ingredience. Tedy kmín, majoránku, trochu soli a pepře. Ještě chvíli restujte a poté daný základ zalijte vývarem, který přivedete k varu. Než se tak stane, je možné si nachystat brambory. Ty oloupejte, omyjte, nakrájejte je na kostičky a potom je přidejte do základu vaší polévky.


Vařte a dokončete

Hrnec přiklopíte pokličkou a už jenom čekáte na to, až se vám pórková polévka uvaří. Ta fáze nastane ve chvíli, kdy jsou měkké samotné brambory. K tomu by mělo dojít asi po 20 minutách od začátku vaření. Když jsou brambory měkké, můžete vzít tyčový mixér a polévku lehce promixovat. Díky tomu jí také zahustíte a dodáte ji zajímavou a také příjemně chutnou krémovou konzistenci.

Můžete servírovat

Pórková polévka je hotová a tak už ji stačí jenom servírovat. Nalijte ji do hlubokého talíře, a pokud ji budete chtít ještě mírně vylepšit, nabízí se postup, že do ní přidáte trochu smetany ke šlehání a na vrch polévky nasypete krutony z bílého chleba. Nutné to však není, jelikož polévka z pórku dobře chutná i bez tohoto konkrétního vylepšení.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů