Pórková polévka s mrkví a vločkami - postup přípravy
Pórková polévka s mrkví, podle paní Hany Petrášové, je rychlá, jednoduchá a osvěžující. Polévka je barevná a chutná i zastudena, což přijde vhod v teplých dnech.
Ingredience
Mrkev oloupejte a nakrájejte ji na malé kousky. V hrnci rozpusťte máslo a mrkev na něm 4 minuty smažte. Do hrnce následně přidejte oloupanou nastrouhanou bramboru a ingredience zamíchejte.
Poté do směsi vmíchejte pórek nakrájený na kolečka a vločky. Směs znovu zamíchejte, smažte další 1–2 minuty a obsah hrnce zalijte horkou vodou. Přidejte zeleninový bujón a polévku vařte 15 minut.
Poznámka: Máte-li rádi křupavý pórek, ponechte si ho trochu na později a po uvaření ho do polévky přidejte.
Po této době polévku ochuťte Podravkou, muškátovým oříškem, pepřem, chilli a nasekanou pažitkou. Pokrm už nevařte, hrnec zakryjte pokličkou a nechte pórkovou polévku s mrkví 10 minut odpočinout.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.