Předkrm z pečených paprik - postup přípravy
Nakládaná zelenina různého charakteru znovu nabývá na popularitě. A dávno už to není jenom o zavařených okurkách na zimu. Nejrůznější druhy zeleniny naložené nejen v klasickém kyselém láku, ale spolu s různým kořením v ochuceném oleji dobývá srdce hospodyněk i jejich strávníků. My vám dnes přinášíme jeden takový recept na naložené pečené papriky, které vás naprosto uchvátí. Jsou velmi snadné a nenáročné na přípravu a naložená spolu s bylinkami a kořením jsou chuťově naprosto nedostižné.
Ingredience
Návod na přípravu:
Zapněte si troubu na 200 stupňů Celsia, aby se předehřála. Umyjte a osušte papriky, v celku je vyrovnejte na plech na pečení a vložte je do vyhřáté trouby na 30 minut.
Zatímco se papriky pečou, připravte si marinádu. Oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je lisem na česnek. Do misky nalijte decilitr oleje a prolisovaný česnek k němu přidejte. Přisypejte do oleje také sůl a pepř, sušenou bazalku a případně další koření a nechte chvíli stát.
Upečené papriky, které v troubě změkly, a vytvořila se na nich lehce opečená kůžička, vložte ještě horké do igelitového sáčku a uzavřete jej. Nechte je takto asi 10 minut. Díky tomu se budou snadno loupat.
Po uplynutí doby vyndejte papriky ze sáčku, nožem je přepulte, odstraňte stopku a semeník. Nožem pak stáhněte ze změklé dužniny scvrklou slupku. Umístěte papriky do zavařovací sklenice ve vrstvách tak, že nejprve nalijte na dno trochu olejové kořeněné směsi, na ni přijde vrstva papriky, na ni opět olej s kořením a tak dále až do vyčerpání všech surovin. Vrchní vrstvu by měl tvořit ochucený olej.
Takto připravené papriky zakryjte víčkem nebo fólií a vložte nejméně na 3 až 4 hodiny do lednice chladit. Čím déle budou naložené papriky stát, tím lépe se rozleží a propojí veškeré příchuti koření a zeleniny. Nakládané papriky vám v lednici vydrží nejméně týden. Pokud budou dobře překryté vrstvou oleje, tak i déle.