Příprava domácího tiramisu podle italského receptu - postup přípravy
Tiramisu je velmi oblíbené, a to nejen v Itálii. Zamiloval si ho celý svět a můžete si ho připravit i v pohodlí své kuchyně. Musíte mít jen po ruce spolehlivý recept, který vám pomůže dosáhnout toho nejlepšího výsledku, který se nebudete muset obávat naservírovat ani svým hostům. Tiramisu je velmi jemné, krémové a zvládne ho připravit i začátečník, protože italské pokrmy jsou obecně velmi jednoduché. Navíc nepotřebujete velké množství ingrediencí.
Na tiramisu nemusíte pořizovat nic speciálního, co obvykle nemáte doma. Jediná ingredience, kterou možná nemáte doma, je likér. Ten samozřejmě nepotřebujete nutně, ale rozhodně do tohoto receptu patří a bude s ním chutnat skvěle. Podívejme se, co nutně potřebujete k výrobě domácího tiramisu.
Ingredience
V první řadě si připravte mixér a vyšlehejte žloutky. Poté přidejte cukr, ušlehaný sníh z bílků, smetanu a mascarpone. Vše důkladně promíchejte. Přidejte likér, smetanu a znovu důkladně promíchejte.
Na talíř vyskládejte vrstvu sušenek, které jste předtím namočili v kávě, kterou připravíte klasickým způsobem. Káva by neměla být úplně horká, stačí jen vlažná. Zároveň nemusíte sušenky namáčet dlouho, protože velmi rychle nasají charakteristickou kávovou chuť.
Na první vrstvu sušenek rovnoměrně rozložte vrstvu krému z mascarpone. Přidejte druhou vrstvu sušenek a poté naneste druhou vrstvu z krému mascarpone. Tento postup opakujte, dokud vám nedojde veškerý krém a sušenky.
Následně dejte tiramisu na dvě až tři hodiny do lednice, aby mascarpone a celý dezert nádherně ztuhnul dohromady. Přejeme dobrou chuť a hodně zábavy s tímto jedinečným a zároveň klasickým dezertem z Itálie, který si vychutnají dospělí i větší děti.