Pudink z čerstvého manga - postup přípravy
Léto je zvláštní období, kdy sice nemáme chuť na těžké moučníky plné máslových krémů, chuť na sladké ale neutuchá. Chce to nějakou lákavou ovocnou dobrotu, kupříkladu pudink ze zralého manga.
Ingredience
Zralé mango okrájejte od pecky (viz video), dužninu ve slupce nakrájejte do tvaru diagonální mřížky a vyloupněte ze slupky. Okrajové části kolem pecky vložte do mixéru a rozmixujte je na jemné pyré, které propasírujte přes sítko, abyste jej zbavili vláknitých částí.
Jahody zbavte stopek a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Připravte si skleněné mističky a zevnitř je vyložte několika plátky jahod. Na dno misek vložte několik kostek mangové dužniny.
V misce rozpusťte oranžovou želatinu (popřípadě použijte klasickou, do které kápněte pár kapek žlutého potravinářského barviva) a zalijte ji horkou vodou. Metličkou směs míchejte, dokud se želatina nerozpustí, a přilijte studenou vodu. Znovu promíchejte a přilijte klasické a kondenzované mléko. Nakonec do želatinové směsi vmíchejte mangové pyré a vše rozmíchejte do homogenní konzistence. Tímto pudinkem pak zalijte jahody a kousky manga ve skleničkách, zakryjte je přilnavou potravinářskou fólií a vložte je alespoň na 4 hodiny do lednice ztuhnout.
Hotové pudinky ozdobte na povrchu kopečkem mangové dužniny, několika kousky jahod a dvěma lístky máty a podávejte.