Pudinkové šneky s lískovými ořechy - postup přípravy
Pudinkové šneky z domácího těsta podle receptu od paní Katky Sojkové jsou lahodným a křehkým dezertem, které je hotový během pár chvil. Skvěle je doplňují lískové oříšky.
Těsto
Kvásek
Pudink
Dále
Uvařte pudink podle návodu na obalu. Poté ho odstavte z plotny a zamíchejte do něj rozinky. Nechte ho vychladnout.
Než puding řádně vystydne, připravte si těsto. Z vlažného mléka, trochu cukru a rozdrobeného droždí udělejte kvásek. Nechte ho na teplém místě vzejít.
Poté k němu přidejte mouku, cukr, žloutky a také rozpuštěné, ale nikoliv horké máslo. Těsto posolte a vypracujte do hladka. Hotové těsto nechte další hodinu kynout.
Po vykynutí ho rozválejte na zhruba 1 cm vysoký plát, který potřete již vychladlým pudinkem. Pudink posypejte skořicovým cukrem a pečlivě celý plát zarolujte.
Nakrájejte ho pomocí nitě na plátky o síle 2 cm a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Hotové šneky potřete mlékem a dle chuti ještě posypte skořicovým cukrem a lískovými oříšky.
Šneky pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě potřít rozpuštěným máslem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.