Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený pudinkový dezert Lhář s čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený pudinkový dezert Lhář s čokoládovou polevou - postup přípravy

Pokud vás čeká příprava rodinné oslavy, vyzkoušejte neobvyklý nepečený pudinkový dezert Lhář, který vám zabere jen chvíli. Milovníky čokolády okouzlí především jeho bohatá poleva.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci na mírném plameni smíchejte 800 ml mléka, hladkou mouku, kukuřičný škrob, cukr a žloutky. Směs důkladně promíchejte.

2. KROK

Za stálého míchání nechte směs provařit, dokud nezhoustne. To by mělo trvat asi 2 minuty po začátku varu. Poté ji stáhněte z ohně.

3. KROK

Občas pudink promíchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup, a nechte ho alespoň 15 minut vychladnout.

4. KROK

Připravte si balení šlehačky a půl sklenice studeného mléka. Šlehejte, dokud směs nezhoustne. Smíchejte šlehačku s vychladlým pudinkem.

5. KROK

Cukrářské piškoty rozkrojte na 3 části a přidejte je do pudinku. Směs důkladně a opatrně promíchejte. Poté nalijte pudink do formy o průměru 26 cm a rozetřete ho.

6. KROK

Vyšlehejte balení čokoládové polevy s vodou nebo podle návodu na obalu. Poté ji nalijte na pudink a rozetřete ji do všech stran.

7. KROK

Dezert nechte odležet v lednici po dobu 3–4 hodin. Nakonec dezert rozdělte na porce a servírujte.

8. KROK

Tip: Hotový dezert můžete ozdobit čerstvým ovocem, čokoládovými hoblinkami nebo nasekanými oříšky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů