Nepečený pudinkový dezert Lhář s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud vás čeká příprava rodinné oslavy, vyzkoušejte neobvyklý nepečený pudinkový dezert Lhář, který vám zabere jen chvíli. Milovníky čokolády okouzlí především jeho bohatá poleva.
Ingredience
V hrnci na mírném plameni smíchejte 800 ml mléka, hladkou mouku, kukuřičný škrob, cukr a žloutky. Směs důkladně promíchejte.
Za stálého míchání nechte směs provařit, dokud nezhoustne. To by mělo trvat asi 2 minuty po začátku varu. Poté ji stáhněte z ohně.
Občas pudink promíchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup, a nechte ho alespoň 15 minut vychladnout.
Připravte si balení šlehačky a půl sklenice studeného mléka. Šlehejte, dokud směs nezhoustne. Smíchejte šlehačku s vychladlým pudinkem.
Cukrářské piškoty rozkrojte na 3 části a přidejte je do pudinku. Směs důkladně a opatrně promíchejte. Poté nalijte pudink do formy o průměru 26 cm a rozetřete ho.
Vyšlehejte balení čokoládové polevy s vodou nebo podle návodu na obalu. Poté ji nalijte na pudink a rozetřete ji do všech stran.
Dezert nechte odležet v lednici po dobu 3–4 hodin. Nakonec dezert rozdělte na porce a servírujte.
Tip: Hotový dezert můžete ozdobit čerstvým ovocem, čokoládovými hoblinkami nebo nasekanými oříšky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně