Pudinkový dort se smetanovým krémem - postup přípravy
Pudinkový dort, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je jemný, lahodný a nadýchaný. Navíc vypadá luxusně a můžete ho podávat jako slavnostní dezert.
Korpus
Náplň
Krém
Zdobení
Nejprve připravte korpus. Ve větší míse vyšlehejte mléko s olejem, vejci, polohrubou moukou, kypřícím práškem do pečiva a moučkovým cukrem.
Vzniklé těsto nalijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Po upečení nechte korpus volně vychladnout.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Zatímco korpus chladne, připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem a vanilkovými pudinky. Rendlík položte na sporák a směs vařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Uvařenou náplní pokryjte celý povrch korpusu, který následně vložte do lednice na minimálně 1 hodinu, kde nechte náplň tuhnout.
Nyní si nachystejte krém. V míse vyšlehejte smetany s vanilkovým cukrem a vzniklým krémem pokryjte vychlazený dezert.
Poznámka: ¼ množství krému si nechte stranou na závěrečné zdobení pudinkového dortu.
Na závěr dort s pudinkovou náplní ozdobte zbylou šlehačkou, a to pomocí cukrářské pistole nebo cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí. Následně pokrm vložte do lednice, aby ztuhl.
Poznámka: Dezert můžete posypat nastrouhanou čokoládou a ozdobit ho lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou