„Pumpkin pie“ aneb Americký dýňový koláč - postup přípravy
Příprava dýňového koláče, zvaného „pumpkin pie“, je jednoduchá a rychlá. Pochutnejte si na skvělém, lahodném a výživném tradičním americkém dezertu.
Těsto
Náplň
Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté ho smíchejte s olejem, cukrem a solí.
Tip: Během rozpouštění máslo promíchejte.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a vytvořte těsto, které vyložte do koláčové formy, kterou vložte na 30 minut do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C a vložte do ní plech, který nahřejte. Zatím připravte náplň. Dýňové mléko smíchejte s kondenzovaným mlékem, vejci, mletou skořicí, muškátovým oříškem, solí a mletým hřebíčkem.
Jakmile vznikne hladká hmota, vlijte ji do vychlazeného těsta, které jste vyndali z lednice a formu položte na plech v troubě. Pumpkin pie poté pečte 50–70 minut.
Tip: Hotový dezert nechte vychladnout, vyjměte ho z formy a nakrájejte ho na kousky. Každý kousek dýňového koláče servírujte s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chowhound