Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatová omáčka na zimu s bylinkami

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rajčatová omáčka na zimu s bylinkami - postup přípravy

Rajčatová omáčka na zimu vám umožní užít si chuť léta v každém soustu. Je jednoduchá a vhodná na pizzu, do těstovin, k masu i jako originální dip.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata zbavte stopek, nakrájejte je na čtvrtky a rozemelte je v mlýnku na maso. Přendejte je do většího hrnce a vařte je 15 minut. 

Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.

2. KROK

Po čtvrt hodině do omáčky vmíchejte olej, nasekanou bazalku, cukr, pepř, sůl a prolisovaný česnek. Pokračujte ve vaření ještě 15 minut. 

3. KROK

Rajčatovou omáčkou na zimu naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte volně vychladnout.

Tip: Omáčce můžete dodat na pikantnosti pomocí chilli.

4. KROK

Poté omáčku skladujte na chladném a tmavém místě. Můžete ji použít k přípravě pizzy, do těstovin, k masu nebo jako originální dip s bohatou chutí. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů