Rajčatové koření s bazalkou a oreganem - postup přípravy
Rajčatové koření s bylinkami dodá vašim jídlům výraznou chuť, kterou si rychle zamilujete. Skvěle se hodí k dochucení omáček, polévek, salátů i masových pokrmů.
Základ
K dochucení
Na potření
Rajčata omyjte, zbavte stopek, nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy, kde je důkladně rozmixujte se stroužky oloupaného česneku.
Přidejte sůl, směs propasírujte, rozprostřete na silikonové podložky do sušičky a sušte ji při 60 °C po dobu 6–12 hodin, v závislosti na výkonu vaší sušičky.
Poznámka: Podložku předem pomažte trochou oleje. Rajčata můžete sušit také na plechu s pečicím papírem nebo jinou podložkou, v troubě.
Usušenou, křupavou směs rozlámejte, vložte do mixéru a vytvořte prášek, který smíchejte se sušenou bazalkou, sušeným česnekem, oreganem a solí.
Rajčatové koření skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě.
Tip: Koření z rajčat můžete použít k dochucování polévek, omáček, těstovin, salátů, masa i pomazánek a dalších pokrmů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Превкусно

