Rakouská bramborová polévka s kuřecím masem - postup přípravy
K přípravě této zajímavé polévky se nepoužívá nic, co bychom v kuchyni neznali, jen postup zpracování se docela liší a zásadně tím ovlivňuje chuťové vyznění polévky. Vyzkoušejte tento skvělý recept a odhalte všechna jeho tajemství.
Ingredience
Kuřecí prsíčko nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje s malou kostičkou másla a nechte v této směsi orestovat nakrájené kuřecí maso dozlatova.
Mezitím nakrájejte na drobné kousky jeden řapík celeru (můžete jej nahradit i kouskem celeru bulvového) a přihoďte jej do hrnce s restovaným masem. Přidejte také žampiony nakrájené na menší kostky. Promíchejte a nechte vše společně opékat.
Očistěte chilli papričku a dva stroužky česneku, obojí nasekejte nadrobno a vhoďte do hrnce s ostatními přísadami. Nakonec přihoďte nadrobno nakrájené brambory, vše zalijte 1,5 litrem vody, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte 15 minut vařit.
Mezitím očistěte cibuli a papriku a obojí nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, nechte na něm zpěnit cibulku a k ní přihoďte papriku a na proužky nakrájený pórek. Nakonec do pánve přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, promíchejte, přidejte sůl, sušenou petrželku a rozmarýn a nechte na středním plameni za občasného míchání dusit pod pokličkou 7 minut. Poté obsah pánve vyklopte do hrnce s polévkou a pokračujte ve vaření dalších 20 minut.
Nasekejte nadrobno kopr, vmíchejte ho do povařené polévky, vypněte oheň a nechte ji pár minut odpočinout. Poté polévku rozdělte do talířů a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.