Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ražniči bez špejle se zeleninou a rýží

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Ražniči bez špejle se zeleninou a rýží - postup přípravy

Ražniči bez špejle, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je jednodušší alternativou k oblíbenému tradičnímu receptu. Poslouží jako oběd, večeře nebo slavnostní jídlo.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na ražniči

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do pekáče nalijte půl litru vody, do které přidejte bobkové listy, kuličky jalovce, drcený kmín, tymián, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, sladkou chilli omáčku a plnotučnou hořčici. 

2. KROK

Ingredience promíchejte a do marinády přidejte nakrájené špekáčky, slaninu, nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou cibuli, na menší kousky nakrájené omyté žampiony a kapii. 

Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.

3. KROK

Nyní na malé kousky nakrájejte vepřovou krkovici a cherry rajčata. Obě ingredience přidejte do pekáče, směs důkladně zamíchejte, ochuťte solí s pepřem a pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 90 minut. 

Poznámka: Pokrm pečte přikrytý alobalem.

4. KROK

Po této době směs promíchejte a pokračujte v pečení dalších 30 minut bez alobalu. Ražniči bez špejle podávejte společně s vařenou rýží, kterou můžete ozdobit nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Poznámka: Rýži uvaříte v osolené vodě za 15 minut. Doporučujeme řídit se pokyny na obalu konkrétního produktu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů