Recept na nejlepší nakládaný hermelín - postup přípravy
Sýry se dají jíst samotné, smažené či je můžete naložit. A není známější klasiky, než je nakládaný hermelín. Pokud tuto pochoutku milujete a připadá vám, že ji v restauracích neumějí udělat správně a ten kupovaný také nestojí za nic, nezoufejte. Tento recept na nejlepší nakládaný hermelín stoprocentně uspokojí vaše chuťové pohárky.
Ingredience
Jako první si nachystejte samotné sýry. Je vhodné používat hermelín, který už je lehce uleželý, a tedy měkčí. Bude mnohem lépe zrát a to se pozitivně projeví jak na jeho chuti, tak i konzistenci. Každý z hermelínů si podélně rozřízněte. Na obě části následně nasypte červenou papriku, pomažte je trochou prolisovaného česneku a přidejte mezi ně pár koleček najemno nakrájené cibule. Opět je přiklopte na sebe a párátkem můžete obě části spojit, aby se nerozjížděly. Totéž udělejte se všemi sýry.
Nachystané sýry vložte do připravené sklenice optimálního objemu. K nim přidejte zbytek prolisovaného česneku, dále také bobkový list, černý pepř a také zbytek nakrájené cibule. Vše by mělo být pokud možno rovnoměrně rozloženo.
Následně můžete hermelíny a další složky zalít dostatkem oleje. Nemusí se nutně jednat o kvalitní olivový, jelikož plně postačí běžný rostlinný olej, který je používán například v teplé kuchyni. Sklenicí důkladně zatřeste, aby se olej dostal do všech míst a nevznikly zde vzduchové bubliny. Potom můžete sklenici zavřít.
Nyní už stačí nechat hermelín uležet 1–2 dny v temnu při pokojové teplotě. Potom je přesuňte do lednice, kde je můžete nechat i několik týdnů. Už po zhruba 1–2 týdnech by však jejich uložení mělo být dostatečné a vy je můžete ochutnat. Nejlépe samozřejmě s čerstvým pečivem.