Recept na šťavnatý jogurtový piškot s malinami - postup přípravy
Nemáte rádi suché a dusivé koláče a buchty? Potom si připravte šťavnatý a na jazyku se rozplývající jogurtový piškot. Vylepšený je kromě jiného sladkokyselými malinami, tudíž se budete jen oblizovat.
Ingredience
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 180 °C. Poté do větší mísy prosejte polohrubou mouku přes jemné sítko a také přidejte kypřící prášek se špetkou soli. V jiné misce pak vyšlehejte vejce spolu s cukrem, jogurtem, vanilkovou esencí a slunečnicovým olejem. Tekutou i sypkou směs nakonec propojte a vytvořte hladké polotekuté těsto bez hrudek.
K ruce si vezměte kulatou formu na koláč, kterou jste vystlali pečícím papírem (nebo vymazali slunečnicovým olejem a vysypali hladkou moukou) a nalijte do ní rovnoměrně připravené těsto. Na něj následně po celé ploše poklaďte čerstvé či mražené jahody a dejte péct do předehřáté trouby na zhruba 35 až 45 minut. Až bude piškot hotový, vyjměte ho a servírujte po zchladnutí posypaný moučkovým cukrem. Dobrou chuť přejeme.
Pokud nemáte zrovna po ruce čerstvé maliny, můžete použít k přípravě nadýchaného a šťavnatého piškotu s jogurtem i jiné oblíbené ovoce. Vznikne vám tak v podstatě klasická bublanina. Skvělý bude koláč například s třešněmi, višněmi, borůvkami, broskvemi, meruňkami, jahodami i s červeným rybízem. Je tedy jen na vaší fantazii a chutích, jaké suroviny použijete.