Recyklované obalené řízky nakyselo - postup přípravy
Zejména po Štědrém dnu se často setkáváme s přebytky řízků, které není v lidských silách sníst a už druhý den nám lezou i z uší. Pokud byste je přeci jen rádi zužitkovali, ale přitom obměnili jejich chuť, vyzkoušejte úžasný a zábavný recept od paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Cibuli a papriku kapii nakrájejte na proužky a kyselou okurku na kolečka. Všechny tři druhy zeleniny vsypte na dno pekáčku, přidejte sterilovaný, slitý a okapaný hrášek a zeleninu rozprostřete rovnoměrně po celém dně.
Na zeleninu vyskládejte obalené a usmažené řízky, lhostejno, zda vepřové či kuřecí nebo jiné, a podlijte je trochou okurkového láku a vody. Na každý řízek položte skrojek másla a vložte pekáč do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct asi 60 minut. V průběhu pečení řízky jednou otočte a v případě potřeby podlijte trochou vody.
Po dopečení řízky podávejte posypané trochou zeleninové směsi z pekáče a se šťouchaným bramborem či s bramborovou kaší.