Řezy Raffaello s rybízovým džemem - postup přípravy
Řezy Raffaello si zamilují všichni, kteří neradi pečou. Pochutnejte si na luxusním dezertu s lahodným krémem a exotickým kokosem, který se hodí i na oslavy.
Krém
Na posypání
Do hrnce vlijte polovinu množství mléka a začněte ho zahřívat. Do mléka vmíchejte cukr a směs nadále zahřívejte. Celý proces potrvá přibližně 3 minuty. Zatím ve vedlejší míse smíchejte zbytek mléka s vaječnými žloutky a smetanovými pudinky.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte tekutinu do hrnce s mlékem a cukrem. Směs vařte další 2–3 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý krém překryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup. Chcete-li, aby krém chladnul rychleji, přelijte ho z hrnce do čisté mísy.
Následně do mísy od robota vložte máslo, které prošlehejte a přidejte k němu vychladlý krém. Poté, co vznikne hladká hmota, za stálého šlehání do mísy vsypte kokos.
Dno formy na pečení vyložte třetinou množství sušenek a potřete je třetinou množství krému, který pokryjte vrstvou džemu. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem.
Tip: Aby se řezy z formy dobře vyndávaly, vymažte ji nejprve máslem a vysypte moukou. Můžete ji také vyložit pečicím papírem.
Na pánvi smažte strouhaný kokos, nasucho, po dobu 1 minuty, do zhnědnutí. Poté je nechte vychladnout a posypte jimi povrch dezertu. Řezy Raffaello vložte do lednice a nechte ho tam přes noc, aby ztuhl.
Poznámka: Dezert servírujte ozdobený lístky máty a nakrájený na kousky. Chcete-li, aby byly řezy více svěží a působily slavnostněji, můžete je podávat se šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Swojskie jedzonko