Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové řezy s jahodami a pistáciovým krémem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kakaové řezy s jahodami a pistáciovým krémem - postup přípravy

Kakaové řezy s jahodami a pistáciovým krémem vypadají neuvěřitelně luxusně a málokdo by řekl, že jsou ve skutečnosti tak jednoduché na přípravu. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Martina Wágnerová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na krém

Na dohotovení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jako první uvařte pudink, který potřebuje déle chladnout. Ve 100 ml mléka rozmíchejte pudinkové prášky. Zbytek mléka přiveďte k varu a za stálého míchání do něj vlijte rozmíchané pudinky. Pokračujte ve vaření a stálém míchání, dokud pudink nezíská velmi hustou konzistenci. V tu chvíli jej odstavte ze sporáku, vyklopte ho do studené mísy, zakryjte ho fólií tak, aby ležela přímo na hladině pudinku (díky tomu se neudělá škraloup), a nechte ho vychladnout.

2. KROK

Zatímco pudink chladne, připravte těsto na korpus. Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a postupně do něho zašlehávejte cukr a jeden po druhém i žloutky. Metličkou vmíchejte rostlinný olej. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku a také kakao. Tuto směs postupně prosévejte a zapracovávejte do bílkové hmoty.

3. KROK

Hotové těsto vlijte na plech o rozměrech 41×30 cm (můžete použít i menší, ale pak budou řezy vyšší) a nechte ho upéct při teplotě 180 °C asi 20 minut. Přesný čas pečení přizpůsobte vlastnostem své trouby. Po upečení nechte korpus vychladnout.

4. KROK

Nyní se vraťte zpátky k pudinkovému krému. V míse vyšlehejte máslo spolu s moučkovým cukrem do hladké a krémovité konzistence. Po lžících přidávejte vychladlý pudink a zašlehávejte ho do máslového krému, dokud jej celý kompletně nezapracujete.

5. KROK

Nakrájejte čerstvé nebo mražené jahody na malé kousky a bohatě jimi zasypejte vychladlý korpus. Na jahody naneste v rovnoměrné vrstvě pistáciový krém a ozdobnou stěrkou nebo hroty vidličky vytvořte na povrchu krému ozdobné vlnkování.

6. KROK

Nakonec dezert posypejte strouhanou čokoládou a dejte ho do lednice alespoň na 3 hodiny (nebo lépe přes noc) vychladnout. Pak už ho jen nakrájejte na porce a podávejte se šálkem lahodného čaje nebo kávy.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů