Řezy se sušenkami Koka - postup přípravy
Profesionální řezy z kakaového těsta, kokosového krému a sušenek Koka potěší každého milovníka sladkých dezertů. Inspirujte se osvědčeným receptem od paní Dagmar Kazdové.
Na korpus
Na kokosový krém
Na polevu
Další přísady
Pro přípravu korpusu utřete dvě vejce s máslem, cukrem a olejem do hladké pěny. Vmíchejte k ní 30 gramů kakaového prášku, vlažné mléko a směs polohrubé mouky s práškem do pečiva. Vymíchejte hladké těsto, vlijte ho do plechu vyloženého pečicím papírem a pečte při teplotě 170 °C asi 20 až 25 minut.
Uvařte hustý pudink z mléka a kokosového pudinkového prášku a nechte ho zvolna zchladnout. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte vychladlý pudink.
Upečený korpus nechte vychladnout a rozetřete na něj jednu polovinu krému. Sušenky koka namáčejte v rumu a vyskládejte je vedle sebe na krémovou vrstvu. Na sušenky pak rozetřete druhou polovinu krému a nechte dort vychladnout a ztuhnout alespoň na 2 hodiny v lednici.
Pro přípravu polevy rozehřejte nalámanou čokoládu s polovinou kostky másla a míchejte, dokud nevytvoříte hladkou směs. Tu pak nalijte na ztuhlý dort a uhlaďte polevu do roviny. Dort ozdobte podle fantazie a vraťte ho zpátky do lednice důkladně zatuhnout a proležet (ideálně přes noc).