Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda z krkovice s anglickou slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 153 minut

Roláda z krkovice s anglickou slaninou - postup přípravy

Roláda z krkovice, podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, je šťavnatá a plná bohatých chutí. Součástí receptu je i lahodná omáčka, která pokrmu dodává šmrnc.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Omáčka

Jíška

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Špekáčky nakrájejte na proužky, slaninu na plátky, vařené vejce na čtvrtky a oloupanou cibuli na měsíčky. 

2. KROK

Okurky nakrájejte na proužky a z vepřové krkovice vytvořte, pomocí nože, jeden velký plát, jaký můžete vidět ve videu níže. Maso jemně naklepejte z obou stran a ochuťte ho stran solí a pepřem.

3. KROK

Tip: Maso naklepejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy po okolí. 

4. KROK

Maso následně z jedné strany potřete hořčicí a pokryjte ho plátky slaniny, kousky špekáčků a okurkami. Přidejte také cibuli a vařené vejce. 

Poznámka: Vejce si připravte předem. Vařte ho 10 minut.

5. KROK

Ingredience posypte nasekanou petrželkou, maso zarolujte a zavažte ho provázkem, aby se roláda během pečení nerozpadla. Maso ochuťte po povrchu solí a pepřem ze všech stran a připravte si omáčku.

6. KROK

Na pánvi rozpusťte sádlo a smažte na něm nadrobno nakrájenou slaninu přibližně 1 minutu. Do pánve přidejte maso a smažte ho z každé strany 1–2 minuty. Chcete jen, aby se zatáhlo. 

Poznámka: Pro smažení zvolte pánev, která je vhodná k pečení v troubě.

7. KROK

Poté ho z pánve vyndejte a vsypte do ní nahrubo nakrájenou cibuli, kterou smažte 3–4 minuty, dozlatova. Do směsi přidejte hořčici, vše smažte další 1 minutu a následně do pánve vlijte vodu nebo vývar. Nakonec vraťte zpět maso a do omáčky vlijte lák z okurek.

8. KROK

Pokrm zakryjte pokličkou a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 2 hodin. Po upečení maso vyjměte a omáčku zahustěte jíškou. 

Poznámka: Jíšku si můžete připravit bokem rozpuštěním másla, které zaprášíte moukou. Mouku ale můžete také rozpustit ve vodě a poté ji přidat do omáčky.

9. KROK

Po přidání jíšky omáčku vařte 10 minut a poté ji sceďte. Ingredience, které vám zůstanou v sítku, propasírujte do omáčky a poté do ní přidejte i to, co v něm zbylo po propasírování.

Poznámka: Po přidání jíšky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.

10. KROK

Roládu z krkovice servírujte nakrájenou na plátky společně s omáčkou a šťouchanými brambory ozdobenými polníčkem. 

Tip: Místo brambor můžete servírovat hranolky, rýži nebo jinou oblíbenou přílohu.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů