Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda z vepřového bůčku s pepřovou marinádou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Roláda z vepřového bůčku s pepřovou marinádou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte nad tím, čím byste pohostili svou rodinu a přátele, naservírujte jim roládu z vepřového bůčku. Pokrm je křehký, voňavý, pikantní a připravíte ho za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bůček rozřízněte horizontálně v jeho polovině, ale ne až do kraje. Poté řezejte bůček těsně pod kůží, ale celou ji neodstraňujte. Díky tomuto stylu řezání dostanete dlouhý plát, jak můžete vidět níže ve videu.

2. KROK

V míse smíchejte sůl, černý pepř, červený pepř, papriku, zázvor, bazalku a prolisovaný česnek. Bůček touto směsí potřete po celém jeho povrchu z obou stran a zarolujte ho, svažte provázkem a vložte do pečícího sáčku, který pořádně uzavřete. 

3. KROK

Roládu z vepřového bůčku nechte marinovat 1 hodinu. Po této době položte bůček na plech a pečte jej v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 1 hodiny. 

Poznámka: Roládu po upečení vyndejte ze sáčku a podávejte ji nakrájenou na plátky s oblíbeným pečivem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů