Roláda z vepřového bůčku s pepřovou marinádou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte nad tím, čím byste pohostili svou rodinu a přátele, naservírujte jim roládu z vepřového bůčku. Pokrm je křehký, voňavý, pikantní a připravíte ho za pár minut.
Ingredience
Bůček rozřízněte horizontálně v jeho polovině, ale ne až do kraje. Poté řezejte bůček těsně pod kůží, ale celou ji neodstraňujte. Díky tomuto stylu řezání dostanete dlouhý plát, jak můžete vidět níže ve videu.
V míse smíchejte sůl, černý pepř, červený pepř, papriku, zázvor, bazalku a prolisovaný česnek. Bůček touto směsí potřete po celém jeho povrchu z obou stran a zarolujte ho, svažte provázkem a vložte do pečícího sáčku, který pořádně uzavřete.
Roládu z vepřového bůčku nechte marinovat 1 hodinu. Po této době položte bůček na plech a pečte jej v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 1 hodiny.
Poznámka: Roládu po upečení vyndejte ze sáčku a podávejte ji nakrájenou na plátky s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт