Rybízové koláčky s drobenkou - postup přípravy
Rybízové koláčky s drobenkou z kynutého těsta, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, poslouží jako všední i sváteční dezert. Příprava je jednoduchá.
Kvásek
Těsto
Drobenka
Na potření
Náplň
Vlažné mléko smíchejte s cukrem a droždím, které v něm nechte zcela rozpustit. Povrch tekutiny posypte trochou mouky a směs nechte 20 minut reagovat na teplém místě.
Mezitím smíchejte máslo s cukrem, hrubou moukou a vytvořte drobenku, kterou zatím odložte bokem. V samostatné míse smíchejte hladkou mouku s cukrem, špetkou soli, vejcem a rozpuštěným máslem.
Do směsi přidejte kvásek a vypracujte těsto, které zakryjte a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto poté rozdělte na 10 stejných kusů, z kterých vytvořte bulky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pomocí plochého dna sklenice je zploštěte tak, abyste uprostřed vytvořili důlek.
Těsto potřete rozšlehaným vejcem, důlky vyplňte červeným rybízem, který posypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut.
Rybízové koláčky s drobenkou nechte vychladnout a až poté je servírujte. Díky tomu budou lépe stravitelné.
Tip: Každý koláček můžete posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

