Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybízové koláčky s drobenkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Rybízové koláčky s drobenkou - postup přípravy

Rybízové koláčky s drobenkou z kynutého těsta, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, poslouží jako všední i sváteční dezert. Příprava je jednoduchá.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Drobenka

Na potření

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vlažné mléko smíchejte s cukrem a droždím, které v něm nechte zcela rozpustit. Povrch tekutiny posypte trochou mouky a směs nechte 20 minut reagovat na teplém místě.

2. KROK

Mezitím smíchejte máslo s cukrem, hrubou moukou a vytvořte drobenku, kterou zatím odložte bokem. V samostatné míse smíchejte hladkou mouku s cukrem, špetkou soli, vejcem a rozpuštěným máslem. 

3. KROK

Do směsi přidejte kvásek a vypracujte těsto, které zakryjte a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.  

4. KROK

Těsto poté rozdělte na 10 stejných kusů, z kterých vytvořte bulky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pomocí plochého dna sklenice je zploštěte tak, abyste uprostřed vytvořili důlek. 

5. KROK

Těsto potřete rozšlehaným vejcem, důlky vyplňte červeným rybízem, který posypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut. 

6. KROK

Rybízové koláčky s drobenkou nechte vychladnout a až poté je servírujte. Díky tomu budou lépe stravitelné. 

Tip: Každý koláček můžete posypat moučkovým cukrem. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů