Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá a nadýchaná hrnková bublanina

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá a nadýchaná hrnková bublanina - postup přípravy

I těsto na bublaninu dokáže být velmi nadýchané, záleží totiž na tom, jakým způsobem do něj zapracujete bílky. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy, přisypejte cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny, do ní pak zašlehejte olej.

2. KROK

Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, obojí zalijte mlékem a vymíchejte těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pak ho opatrně, tak aby vše zůstalo nadýchané, vmíchejte do těsta.

3. KROK

Plech vymažte máslem a vysypejte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto na plech. Na něj dejte ovoce, klasické jsou třešně, ale můžete použít třeba rybíz, jahody, borůvky nebo kusy meruněk, je to na vás.

4. KROK

Vložte plech do předehřáté trouby na 160 °C a pečte bublaninu asi 20 minut. Zdali je dostatečně propečená, ověřte prostým testem špejlí.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů