Rychlá a nadýchaná hrnková bublanina - postup přípravy
I těsto na bublaninu dokáže být velmi nadýchané, záleží totiž na tom, jakým způsobem do něj zapracujete bílky. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy, přisypejte cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny, do ní pak zašlehejte olej.
Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, obojí zalijte mlékem a vymíchejte těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pak ho opatrně, tak aby vše zůstalo nadýchané, vmíchejte do těsta.
Plech vymažte máslem a vysypejte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto na plech. Na něj dejte ovoce, klasické jsou třešně, ale můžete použít třeba rybíz, jahody, borůvky nebo kusy meruněk, je to na vás.
Vložte plech do předehřáté trouby na 160 °C a pečte bublaninu asi 20 minut. Zdali je dostatečně propečená, ověřte prostým testem špejlí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.