Rychlá domácí lavaš pizza s rajčaty - postup přípravy
Pokud se vám nechce dlouze vyvařovat, ale chcete se nasytit něčím opravdu chutným, připravte si rychlou domácí lavaš pizzu s rajčaty. Skvěle chutná také zastudena.
Ingredience
Rajčata nakrájejte na tenké plátky, sýr nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na proužky.
Poznámka: Asi hrst sýra nastrouhejte na hrubém struhadle – použijete ji k závěrečnému posypání.
První list lavaše rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a potřete ho polovinou množství zakysané smetany. Chléb posypte třetinou množství nastrouhaného sýra a pokryjte ho druhým listem lavaše, který potřete zbytkem smetany.
Na vrstvu smetany rozprostřete druhou třetinu nastrouhaného sýra, který přikryjte třetím listem lavaše. Ten potřete kečupem, posypte zbytkem sýra a pokryjte plátky šunky, cibulí a plátky rajčat.
Poznámka: Jako alternativu lavaše můžete použít tortillu.
Na závěr lavaš pizzu posypte nahrubo nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou nebo jinými oblíbenými bylinkami a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Tip: Lavaš pizzu servírujte teplou a nakrájenou na kousky. Skvěle ale chutná také po vychladnutí.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук