Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá domácí pizza bez hnětení

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá domácí pizza bez hnětení - postup přípravy

Pokud máte chuť na domácí pizzu, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept, jehož základem je velmi snadné těsto bez hnětení. Přidat si na ni můžete slaninu, sýr nebo jiné oblíbené suroviny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na těsto

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V malé misce smíchejte droždí s teplou vodou a lžící olivového oleje. Poté směs dobře promíchejte, aby se droždí zcela rozpustilo.

2. KROK

Do mísy přisypte mouku, sůl a vše velmi pečlivě promíchejte. Následně vytvořte těsto, které by mělo být měkké a pružné.

3. KROK

Připravte si pánev nebo formu o průměru 35 cm a lehce ji namažte olejem na vaření nebo olivovým olejem. Těsto rozložte na pánvi a rovnoměrně jej rozprostřete do krajů.

4. KROK

Na těsto rovnoměrně naneste rajčatovou omáčku, nastrouhanou mozzarellu a smaženou slaninu. Pánev zakryjte potravinovou fólií a nechte pizzu odpočinout 30 minut, aby trochu nakynula.

5. KROK

Před pečením posypte pizzu oreganem podle chuti. Předehřejte troubu na 260 °C a pizzu pečte po dobu 20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.

6. KROK

Po upečení nechte pizzu chvíli vychladnout, nakrájejte ji na kousky a podávejte. Domácí pizza je poté připravena k servírování.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů