Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá fazolová polévka

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlá fazolová polévka - postup přípravy

Tato polévka z červených fazolí je ta nejjednodušší, jakou vůbec můžete uvařit. Přitom ale nepřijdete o nic z její lahodné chuti. O svůj osvědčený recept se s námi podělila paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm hladkou mouku. Do vzniklé jíšky přidejte majoránku a utřený či prolisovaný česnek, přisypejte sladkou papriku a vše zalijte studeným vývarem. Jíšku ve vývaru důkladně promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.

2. KROK

Očistěte mrkev a nakrájejte ji na drobné kostičky. Klobásu nakrájejte na kolečka či kostičky a jarní cibulku na kroužky. Vše pak přidejte do polévky, podle chuti ji osolte a opepřete a nakonec vmíchejte slité a propláchnuté fazole. Polévku nechte chvíli provařit a podávejte s čerstvým pečivem.

3. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů