Rychlá hrstková polévka s luštěninami - postup přípravy
V perných dnech vám přijde vhod tento recept na rychlou hrstkovou polévku, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je výživná a chutná skvěle.
Ingredience
Bílé fazole, žlutý hrách, hnědou čočku a ječné kroupy propláchněte pod tekoucí vodou. Ingredience následně vsypte do mísy, kde je zalijte studenou vodou a nechte je namáčet 6 hodin.
Tip: Doporučujeme nechat luštěniny namáčet přes noc. Na druhý den s nimi můžete hned pracovat.
Cibuli nakrájejte nadrobno stejně, jako oloupanou mrkev a ingredience smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, doměkka. Přidejte nové koření s bobkovým listem a vše zalijte vývarem.
Ingredience promíchejte a vmíchejte do nich slité luštěniny. Přidejte drcený kmín s pepřem a polévku vařte 45 minut, dokud luštěniny nezměknou.
Na závěr do polévky vmíchejte prolisovaný česnek s majoránkou a vařte ji další 2 minuty.
Tip: Pokud je to nutné, polévku dochuťte solí podle svých představ.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem