Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá hrstková polévka s luštěninami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 51 minut

Rychlá hrstková polévka s luštěninami - postup přípravy

V perných dnech vám přijde vhod tento recept na rychlou hrstkovou polévku, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je výživná a chutná skvěle.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bílé fazole, žlutý hrách, hnědou čočku a ječné kroupy propláchněte pod tekoucí vodou. Ingredience následně vsypte do mísy, kde je zalijte studenou vodou a nechte je namáčet 6 hodin. 

2. KROK

Tip: Doporučujeme nechat luštěniny namáčet přes noc. Na druhý den s nimi můžete hned pracovat.

3. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno stejně, jako oloupanou mrkev a ingredience smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, doměkka. Přidejte nové koření s bobkovým listem a vše zalijte vývarem. 

4. KROK

Ingredience promíchejte a vmíchejte do nich slité luštěniny. Přidejte drcený kmín s pepřem a polévku vařte 45 minut, dokud luštěniny nezměknou. 

5. KROK

Na závěr do polévky vmíchejte prolisovaný česnek s majoránkou a vařte ji další 2 minuty. 

Tip: Pokud je to nutné, polévku dochuťte solí podle svých představ.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů