Rychlá kuřecí stehna s fazolemi - postup přípravy
Pokud máte rádi luštěniny a rychlé dobroty, tento recept z kuřecího masa a fazolí z konzervy podle paní Ilony Šimůnkové se vám bude určitě líbit. Příprava trvá jen pár minut a ani nezruinuje váš rodinný rozpočet.
Ingredience
V hluboké pánvi rozehřejte kousek másla. Slaninu nakrájejte na drobné čtverečky a vhoďte je do pánve s horkým máslem. Nechte je chvilku škvařit, aby pustily tuk. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, rozdělte ji na dvě poloviny a jednu z nich přidejte do pánve spolu s bobkovým listem, novým kořením, sladkou paprikou.
Když cibule zesklovatí, zalijte ji rajčatovým protlakem a trochou pálivého kečpu a chilli pasty. Vše společně za stálého míchání chvíli restujte. Do pánve vyklopte celou plechovku bílých fazolí, podlijte trochou vývaru nebo vody a nechte asi 10 minut provařit.
V jiné pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm druhou polovinu pokrájené cibule. Nasekejte nadrobno také česnek, který přidejte k cibuli a nechte ho rozvonět. V tu chvíli do pánve přidejte také kuřecí paličky a nechte je opékat z každé strany dozlatova. Přidejte kmín, promíchejte, maso podlijte vodou nebo vývarem a nechte ho dusit doměkka. Poté je odstavte ze sporáku a nechte je pár minut odpočinout.
Trochu šťávy, která se vydusila z kuřecích stehen, přilijte do pánve s fazolemi. Promíchejte a odstavte ze sporáku. Fazole rozdělte na talíře, doplňte je porcí kuřecích paliček, vše posypejte jarní cibulkou, nasekanou petrželkou nebo jinými bylinkami a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.