Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá litá buchta s pomerančovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Rychlá litá buchta s pomerančovým krémem - postup přípravy

Pochutnejte si na dezertu s osvěžující chutí citrusu a jemnou strukturou. Rychlá litá buchta je nadýchaná, snadná na přípravu a doslova se rozplyne ve vašich ústech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte pomerančovou šťávu s cukrem, kukuřičným škrobem a pomerančovou kůrou. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní máslo.

2. KROK

Jakmile se máslo rozpustí, směs zakryjte potravinovou fólií a nechte ji vychladnout. 

Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.

3. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte cukr, olej a pomerančovou šťávu. 

4. KROK

Do směsi následně vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud suché ingredience předem prosejete.

5. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, posypte ho drcenými mandlemi a ozdobte krémem. 

Tip: Aplikaci krému na dezert vám usnadní použití cukrářského sáčku.

6. KROK

Rychlou litou buchtu pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 35 minut. Poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recette rapide sucrée 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů