Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá ovesná omeleta s mozzarellou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Rychlá ovesná omeleta s mozzarellou - postup přípravy

Hledáte-li inspiraci na výživnou snídani, neváhejte si připravit ovesnou omeletu se sýrem. Je šťavnatá, nadýchaná, dokonale zasytí a dodá vám energii na dlouhou dobu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte je 5 minut ponořené. Po této době k vločkám přidejte vejce a ingredience zamíchejte. 

2. KROK

Směs ochuťte solí a pepřem a vmíchejte do ní olivový olej. Jakmile se ingredience propojí, přidejte strouhanou mozzarellu, chilli vločky a lžičku sušené petrželky. 

Poznámka: Pokud nemáte rádi pikantní pokrmy, můžete chilli vynechat.

3. KROK

Vše znovu promíchejte a ovesnou směs vlijte na pánev, potřenou rostlinným olejem. Ovesnou omeletu posypte černými sezamovými semínky a smažte ji 3–5 minut, pod pokličkou.

4. KROK

Následně omeletu obraťte, přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty.

Poznámka: Doba smažení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Omeleta by měla být usmažená dozlatova.

5. KROK

Omeletu z ovesných vloček servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Pokrm můžete servírovat samotný nebo s chilli omáčkou či oblíbeným dipem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Cooking Everyday

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů