Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá palačinková roláda se smetanou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Rychlá palačinková roláda se smetanou - postup přípravy

Rychlá palačinková roláda vypadá luxusně a skvěle chutná. Můžete ji servírovat při různých příležitostech, jako jsou rodinné oslavy i setkání s přáteli ve všední den.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Náplň

Palačinky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte vejce s cukrem krystal, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a zahřívejte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

Tip: Místo zakysané smetany můžete použít řecký jogurt.

2. KROK

Jakmile směs zhoustne, vmíchejte do ní máslo, přelijte ji do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout. 

Tip: Aby se na náplni nevytvořil škraloup, fólii na ni umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala. 

3. KROK

Zatím připravte palačinky. Ve větší míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem. Do směsi přidejte mouku a jakmile se ingredience propojí, vlijte do těsta, po částech, mléko s rozpuštěným máslem. 

4. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte. Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě během 3 minut. 

5. KROK

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho 10 minut odpočívat. Poté ho vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25–30 minut. Těsto nechte 10 minut volně chladnout na chladící mřížce a poté ho potřete náplní. 

6. KROK

Těsto zarolujte, zabalte do potravinové fólie a rychlou palačinkovou roládu vložte do lednice. 

Tip: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky. Skvěle chutná v kombinaci se zmrzlinou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů