Rychlé čokoládové muffiny s vanilkou - postup přípravy
Připravte si rychlé čokoládové muffiny, které jsou nadýchané, měkké a můžete je podávat i na slavnostech. Jsou ideální, jako sladká snídaně i dezert k odpolední kávě.
Těsto
Zdobení
Vejce vyšlehejte s vanilkovým cukrem a klasickým cukrem do pěny. Do směsi přidejte špetku soli a olej. Poté, co se ingredience propojí, přidejte mléko.
V samostatné misce smíchejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva a směs vmíchejte do základu s vejci.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Jakmile vznikne těsto, vmíchejte do něj nasekanou čokoládu. Formu na muffiny naplňte ozdobnými papírovými košíčky, které do ⅔ naplňte těstem.
Poznámka: Dejte pozor na to, aby byly košíčky vhodné k pečení.
Rychlé čokoládové muffiny ozdobte čokoládovými peckami a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Dezert nechte po upečení vychladnout a poté ho servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili