Rychlé jogurtové koblížky obalované v cukru - postup přípravy
Připravte si rychlé jogurtové koblížky z levných ingrediencí, které máte vždy doma po ruce. Koblížky jsou sladké, vláčné a při jejich přípravě se nemusíte holýma rukama vůbec dotknout těsta.
Těsto
Na obalení
V míse smíchejte vejce s cukrem a jogurtem. Za stálého míchání přilijte mléko a citronovou kůru.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do směsi přimíchejte po částech prosátou mouku a kypřící prášek do pečiva. Jakmile získáte hladké těsto, začněte z něj vytvářet malé koblížky.
Poznámka: Mouku je nutné přidávat po částech, aby v těstu nevznikly hrudky.
V pánvi rozehřejte olej a pomocí lžičky tvořte koblížky, které v něm smažte 4–6 minut.
Tip: Usmažené koblížky odkládejte na papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Ještě teplé koblížky obalte v cukru, který jste předem vsypali do talíře a nechte je vychladnout.
Tip: Rychlé jogurtové koblížky můžete podávat ke kávě, čaji nebo s kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné