Rychlé kakaové muffiny s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud uvažujete nad tím, co připravit svým blízkým ke snídani, upečte jim rychlé kakaové muffiny s jemnou čokoládou. Hodí se i jako dezert k odpolední kávě.
Základ
Krém
Poleva
Zdobení
Do formy
Začněte s přípravou základu. Vejce vyšlehejte se špetkou soli, klasickým cukrem a vanilkovým extraktem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich olej s mlékem.
Nakonec do směsi přidejte mouku s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a rozpuštěnou kávou.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do ⅔ každého otvoru ve formě na muffiny a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 15–20 minut.
Poznámka: Formu předem vymažte máslem a vysypte kakaem.
Ve středu upečených muffinů vytvořte otvor, který naplňte krémem. Ten připravíte vyšleháním smetany s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.
Na závěr připravte polevu. Rozlámanou čokoládu s máslem nechte rozpustit v horké smetaně. Do polevy namočte povrch muffinů, které odložte na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem, kde ji nechte zaschnout.
Povrch muffinů libovolně ozdobte směsí moučkového cukru rozpuštěného v mléce.
Tip: Při zdobení se můžete nechat inspirovat postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recette rapide sucrée