Rychlé marmeládové kostky v kokosu - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná, ale nechtějí se vám v kuchyni trávit dlouhé hodiny, vyzkoušejte recept na rychlé marmeládové kostky jen ze tří surovin. Obalit je můžete ve strouhaném kokosu, cukru nebo si je vychutnejte jen tak samotné.
Ingredience
V míse smíchejte 10 g agaru a zalijte ho studenou vodou. Směs velmi pečlivě promíchejte. Můžete ji nechat odpočinout několik minut, avšak je možné ihned pokračovat.
Směs přelijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Poté ji vařte ještě jednu minutu a neustále ji míchejte. Přidejte do ní oblíbenou marmeládu a velmi pečlivě ji promíchejte.
Pokračujte v míchání a směs vařte další dvě minuty. Formu vyložte potravinářskou fólií a směs do ní přelijte. Poté ji nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
Marmeládovou směs můžete také přesunout do lednice. Poté ji nakrájejte na kostky a obalte ji ve strouhaném kokosu nebo cukru.
Tip: Pokud máte rádi netradiční chutě, vyzkoušejte spojení rybízové marmelády a mletého chilli. Avšak pokud dáváte přednost klasice, zvolte hruškovou marmeládu se špetkou skořice. Jednoduše do směsi vody, agaru a marmelády přimíchejte špetku oblíbeného koření.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой