Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé marmeládové kostky v kokosu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Rychlé marmeládové kostky v kokosu - postup přípravy

Pokud vás honí mlsná, ale nechtějí se vám v kuchyni trávit dlouhé hodiny, vyzkoušejte recept na rychlé marmeládové kostky jen ze tří surovin. Obalit je můžete ve strouhaném kokosu, cukru nebo si je vychutnejte jen tak samotné.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse smíchejte 10 g agaru a zalijte ho studenou vodou. Směs velmi pečlivě promíchejte. Můžete ji nechat odpočinout několik minut, avšak je možné ihned pokračovat.

2. KROK

Směs přelijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Poté ji vařte ještě jednu minutu a neustále ji míchejte. Přidejte do ní oblíbenou marmeládu a velmi pečlivě ji promíchejte.

3. KROK

Pokračujte v míchání a směs vařte další dvě minuty. Formu vyložte potravinářskou fólií a směs do ní přelijte. Poté ji nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

4. KROK

Marmeládovou směs můžete také přesunout do lednice. Poté ji nakrájejte na kostky a obalte ji ve strouhaném kokosu nebo cukru.

5. KROK

Tip: Pokud máte rádi netradiční chutě, vyzkoušejte spojení rybízové marmelády a mletého chilli. Avšak pokud dáváte přednost klasice, zvolte hruškovou marmeládu se špetkou skořice. Jednoduše do směsi vody, agaru a marmelády přimíchejte špetku oblíbeného koření. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů