Rychlé máslové sušenky dvou barev - postup přípravy
Pokud nevíte, co si upéct o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tyto rychlé máslové sušenky dvou barev. Jejich příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Na sušenky
Na dokončení
Změklé máslo utřete s cukrem do hladka. Následně do směsi vmíchejte olej, vejce, vanilkový cukr a sůl.
Do směsi vsypte kypřicí prášek do pečiva, hladkou mouku a vypracujte těsto. Poté ho rozdělte na polovinu. Do jedné poloviny zapracujte kukuřičný škrob a do druhé kakao.
Vanilkové těsto vložte mezi 2 sáčky a rozválejte ho do tenké placky. Následně ho odložte a stejně tak rozválejte i kakaové těsto.
Na vanilkové těsto položte to kakaové a případné přesahy odřízněte. Následně je srolujte, zabalte ho do sáčku či potravinářské fólie a vložte ho na 30 minut do mrazáku.
Těsto vyjměte z mrazáku a nakrájejte ho na přibližně 1 cm široká kolečka, která poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a sušenky pečte 20 minut. Poté je vyjměte a nechte je lehce vychladnout.
Okraje sušenek potřete pomocí mašlovačky broskvovou marmeládou a následně je obalte v nasekaných arašídech.
Sušenky můžete ihned servírovat. Před podáváním je můžete ještě lehce posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yza dolce