Rychlé nakládané okurky s koprem - postup přípravy
Pokud máte rádi křupavé a šťavnaté dobroty s bohatou chutí, připravte si rychlé nakládané okurky. Jsou ideální k masovým pokrmům i do zeleninových salátů.
Ingredience
Okurky omyjte, osušte a odkrojte z nich okraje, které nebudete potřebovat. Nádobu, ve které chcete okurky skladovat, vyložte koprem, včetně květů a na bylinku položte okurky, jednu vedle druhé.
K okurkám přidejte stroužky česneku a připravte nálev, smícháním studené vody se solí a cukrem.
Tip: Česnek předem rozmačkejte nožem, aby pustil více chuti.
Poté, co se ingredience ve vodě rozpustí, nálevem zalijte okurky s koprem a česnekem. Nádobu uzavřete víkem a vložte ji na 24 hodin do lednice.
Poznámka: Dbejte na to, aby byly všechny okurky v nálevu zcela ponořené.
Rychlé nakládané okurky jsou úžasně křupavé a pokud chcete, aby měly ještě intenzivnější chuť, přidejte více kopru.
Tip: Můžete je použít do salátů nebo přidat k masu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

