Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé rizoto s mraženou zeleninou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé rizoto s mraženou zeleninou - postup přípravy

Odpočiňte si na chvíli od masa a připravte si lehký pokrm vhodný k obědu i večeři. Rychlé rizoto připravíte během pár minut a můžete se těšit nejen na skvělou chuť, ale také spoustu živin.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži nasypte do hrnce, důkladně ji properte a zalijte ji osolenou vodou, kterou přiveďte k varu a vařte 15 minut. 

2. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm smažte nakrájenou papriku a mraženou zeleninu, ke které následně přisypte nakrájenou jarní cibulku. Pánev přikryjte pokličkou a její obsah smažte 10 minut. 

3. KROK

Uvařenou rýži sceďte a v míse ji smíchejte se dvěma vejci. Poté ji vsypte do pánve k zelenině a smažte 4–5 minut. Na závěr rizoto ochuťte solí, pepřem,  chilli a sójovou omáčkou. 

Tip: Rychlé rizoto podávejte se zeleninovou oblohou tvořenou rajčaty, salátovou okurkou a jarní cibulkou. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů