Rychlé rizoto s mraženou zeleninou - postup přípravy
Odpočiňte si na chvíli od masa a připravte si lehký pokrm vhodný k obědu i večeři. Rychlé rizoto připravíte během pár minut a můžete se těšit nejen na skvělou chuť, ale také spoustu živin.
Ingredience
Rýži nasypte do hrnce, důkladně ji properte a zalijte ji osolenou vodou, kterou přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm smažte nakrájenou papriku a mraženou zeleninu, ke které následně přisypte nakrájenou jarní cibulku. Pánev přikryjte pokličkou a její obsah smažte 10 minut.
Uvařenou rýži sceďte a v míse ji smíchejte se dvěma vejci. Poté ji vsypte do pánve k zelenině a smažte 4–5 minut. Na závěr rizoto ochuťte solí, pepřem, chilli a sójovou omáčkou.
Tip: Rychlé rizoto podávejte se zeleninovou oblohou tvořenou rajčaty, salátovou okurkou a jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK